Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Η Χρυσή Αυγή αποκαθηλώνει τον «εθνικό» εργολάβο και την συκοφαντική φυλλάδα του

Η Χρυσή Αυγή αποκαθηλώνει τον «εθνικό» εργολάβο και την συκοφαντική φυλλάδα του
Καταδίκη του "Έθνους" σε πρωτόδικη απόφαση αστικού δικαστηρίου
Μετά από ένα έτος κατά τη διάρκεια του οποίου η φυλλάδα «Έθνος» επιδόθηκε σε πρωτόγνωρο πόλεμο συκοφαντιών και ακατάσχετης ψευδολογίας εις βάρος του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, το μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με πρωτόδικη απόφασή του, θέτει τέρμα στην ασυδοσία και προκλητική ασυλία των οποίων απολαμβάνει η φυλλάδα από την Χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά.
Να θυμίσουμε πως στο Κυριακάτικο Έθνος της 2ας Ιουνίου 2013 δημοσιεύτηκε ένα δισέλιδο συκοφαντικό λιβελογράφημα για τον Συναγωνιστή Αντώνη Γρέγο με τον τίτλο: "Βουλευτής με όπλο τη θητεία στη νύχτα".
Τώρα, το μονομελές Πρωτοδικείο δέχτηκε εν μέρει την αγωγή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνιου Γρέγου κατά της εταιρείας ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΘΝΟΣ Α.Ε., και των νομίμων εκπροσώπων αυτής, Γ. Μπόμπολα, εκδότη και προέδρου του Δ.Σ., του διευθυντή της εφημερίδος Θανάση Τσεκούρα, του διευθυντή σύνταξης Μπάμπη Παπαδάκη και των δημοσιογράφων-συντακτών Χρίστου Τελίδη και Χρήστου Κυριαζή, για συκοφαντική δυσφήμιση και ηθική βλάβη εξαιτίας δημοσιεύματος της εφημερίδος.
Η υπ' αριθμόν 14054, πρωτόδικη απόφαση, έχει ως εξής:
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ τους εναγόμενους εις ολόκληρον στην καταβολή στον ενάγοντα του ποσού των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ, ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη, με το νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής.
ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ τους εναγόμενους με δικά τους έξοδα να δημοσιεύσουν στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ περίληψη της απόφασης του Δικαστηρίου, η οποία να εμπεριέχει τον αριθμό της απόφασης και τη χρονολογία δημοσίευσης, το ονοματεπώνυμο του ενάγοντος και το δημοσίευμα, τις φράσεις οι οποίες κρίθηκαν δυσφημιστικές ή εξυβριστικές, το φύλλο της εφημερίδας και την ημερομηνία δημοσίευσης και να δημοσιεύσουν τα ανωτέρω στην ίδια θέση της εφημερίδας όπου δημοσιεύτηκε το επίδικο δημοσίευμα, το αργότερο εντός δεκαπέντε ημερών από την επίδοση της τελεσίδικης απόφασης σε αυτούς, με την απειλή χρηματικής ποινής 2.934,70 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης συμμόρφωσης με τα αμέσως ανωτέρω, τη δημοσίευση στο μέλλον των δυσφημιστικών και αναληθών γεγονότων που διέδωσαν με το επίδικο δημοσίευμα, με την απειλή χρηματικής ποινής 2.934,70 ευρώ, για κάθε τυχόν νέα δημοσίευση, σε περίπτωση δε παράβασης των ανωτέρω διατάσσεται προσωπική τους κράτηση, πλην της πρώτης, διάρκειας ενός μήνα.
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ τους εναγόμενους αλληλέγγυα και εις ολόκληρον στην καταβολή της δικαστικής δαπάνης του ενάγοντος, ποσού 1.200,00 ευρώ.
ΚΡΙΘΗΚΕ, αποφασίσθηκε και δημοσιεύτηκε, σε έκτακτη, δημόσια συνεδρίαση, στο ακροατήριό του, στη Θεσσαλονίκη, στις 30/7/2014.
Καθώς αποδεικνύεται, όταν η διεφθαρμένη πολιτική εξουσία δεν παρεμβαίνει στο έργο της ανεξάρτητης δικαστικής εξουσίας, τότε η Δικαιοσύνη λάμπει. Η πρωτόδικη απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης συνιστά ένα αναπάντεχο πλην ηχηρό για τους συκοφάντες ράπισμα, το οποίο όμως αποδίδει καθάρια και σαφώς δικαιοσύνη.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι εάν η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της είχαν τη δυνατότητα να επιτελέσουν το θεσμικό τους καθήκον (όπως συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση), τότε οι υπεύθυνοι των πολιτικών και οικονομικών σκανδάλων των τελευταίων δεκαετιών θα βρίσκονταν στη φυλακή και η πολιτική ζωή της χώρας δεν θα παρουσίαζε την αισχρή εικόνα σαπίλας και απαξίωσης που σήμερα παρουσιάζει.
Επιπρόσθετα, οι εφημερίδες και τα κανάλια των διαμορφωτών της κοινής γνώμης που τυγχάνει να είναι και μεγαλοεργολάβοι του δημοσίου, θα ασχολούνταν με την αποκάλυψη των μεγάλων οικονομικών σκανδάλων και του σκανδαλώδους ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και δεν θα αναλάμβαναν εργολαβικά τη λασπολογία και τη συκοφάντηση της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας, μόνο και μόνο επειδή αποκαλύπτει τη διαπλοκή τους με τη Χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά!
Η δικαίωση είναι κοντά, η Αλήθεια θα λάμψει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου